Pikantní játrová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
2 ks rajče
1 kulička nové koření
1 hrst čerstvá petrželka
1 l drůbeží vývar
3 kuličky celý černý pepř
400 g kuřecí játra
vlasové nudle
3 lžíce vařené červené fazole
1 lžička chilli pasta
3 lžíce vařené bílé fazole

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Fazole uvaříme doměkka, nebo použijeme konzervované fazole, které necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky

  2. Na másle s olejem necháme zesklovatět cibuli, na které zprudka orestujeme játra, poté vmícháme rajčata a chilli pastu. Vše zalijeme vývarem (popřípadě vodou), přidáme celý pepř, nové koření a zvolna vaříme asi 15 - 20 minut. Do horké játrové polévky vmícháme okapané fazole, nasekanou petrželku a podle potřeby dochutíme

  3. Pikantní játrovou polévku podáváme s vlasovými nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!