Pikantní játrová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 2 lžíce máslo 1 ks cibule 2 ks rajče 1 kulička nové koření 1 hrst čerstvá petrželka 1 l drůbeží vývar 3 kuličky celý černý pepř 400 g kuřecí játra vlasové nudle 3 lžíce vařené červené fazole 1 lžička chilli pasta 3 lžíce vařené bílé fazole
Postup Pikantní játrová polévka
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Fazole uvaříme doměkka, nebo použijeme konzervované fazole, které necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky
Na másle s olejem necháme zesklovatět cibuli, na které zprudka orestujeme játra, poté vmícháme rajčata a chilli pastu. Vše zalijeme vývarem (popřípadě vodou), přidáme celý pepř, nové koření a zvolna vaříme asi 15 - 20 minut. Do horké játrové polévky vmícháme okapané fazole, nasekanou petrželku a podle potřeby dochutíme
Pikantní játrovou polévku podáváme s vlasovými nudlemi.