Pstruh ve smetanové omáčce s limetkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 hrnečku olej 2 lžíce sůl 1/2 l vývar 1/2 kostky máslo 1 kelímek smetana 1 snítka pažitka 2 ks pstruh 2 ks limetka 2 plátky limetka 1 špetka bílý pepř 3 lžíce hladká mouka 1 hrnek hladká mouka
Postup Pstruh ve smetanové omáčce s limetkou
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy omyjeme, osušíme, na bocích nařízneme, dobře po všech stranách osolíme a necháme asi půl hodinky v chladu odležet
Poté si rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a orestujeme. Než jíška chytne barvu, přidáme vývar a promícháme, přidáme šťávu a kůru z limetky, smetanu, bílý pepř, povaříme a dosolíme podle chuti
Na pánvičce rozehřejeme máslo s trochou oleje, pstruhy jen trochu obalíme v hladké mouce a z obou stran osmažíme
Hotové pstruhy na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme ještě pažitkou a plátkem limetky. Pstruhy ve smetanové omáčce podáváme s rýží.