Restovaná vepřová játra s mrkvovou rýží recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 1 ks cibule 1/2 hrnečku voda 1 ks mrkev 1 hrnek rýže pepř 300 g vepřová játra 3 lžičky rajský protlak
Postup Restovaná vepřová játra s mrkvovou rýží
Postup přípravy receptu
-
Vepřová jatýrka omyjeme, nakrájíme na plátky a na rozpáleném tuku restujeme z obou stran. Přidáme pepř a na jemné plátky pokrájenou cibuli, trochu rajského protlaku a vody. Játra dusíme ve šťávě doměkka a poté dosolíme podle potřeby
Rýži jako přílohu uvaříme dle obvyklého postupu, jen před změknutím přidáme nastrouhanou mrkev (pro barvu a chuť)
Restovaná vepřová játra s mrkvovou rýží podáváme se sklenkou červeného vína.