Restovaná ryba s domácími chipsy recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 400 g brambory 2 snítky rozmarýn 1 ks rajče rukola olivový olej citronová šťáva 1 hrst černé olivy mletý černý pepř listová petržel 4 porce filety z mořského vlka
Postup Restovaná ryba s domácími chipsy
Postup přípravy receptu
-
Oloupané velké brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky. Plátky rozložíme na pekáč s pečicím papírem. Pečicí papír předtím pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory okořeníme i z vrchu, přidáme pokrájené olivy a kostičky rajčete. Dáme do trouby a upečeme dozlatova na vyšší teplotu
Filety z mořského vlka osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu orestujeme, nejprve kůží dolů, na závěr rybku otočíme a pánev můžeme vypnout. K rybě můžeme přidat pár lístků čerstvých bylinek. Nakonec filety zakápneme citronovou šťávou
Připravíme si ještě jednoduchý salát – rukolu zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme
Mořského vlka servírujeme s opečenými chipsy, s rukolovým salátem a pořádnou dávkou listové petržele
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!