Restovaná ryba s domácími chipsy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
400 g brambory
2 snítky rozmarýn
1 ks rajče
rukola
olivový olej
citronová šťáva
1 hrst černé olivy
mletý černý pepř
listová petržel
4 porce filety z mořského vlka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané velké brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky. Plátky rozložíme na pekáč s pečicím papírem. Pečicí papír předtím pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory okořeníme i z vrchu, přidáme pokrájené olivy a kostičky rajčete. Dáme do trouby a upečeme dozlatova na vyšší teplotu

  2. Filety z mořského vlka osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu orestujeme, nejprve kůží dolů, na závěr rybku otočíme a pánev můžeme vypnout. K rybě můžeme přidat pár lístků čerstvých bylinek. Nakonec filety zakápneme citronovou šťávou

  3. Připravíme si ještě jednoduchý salát – rukolu zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme

  4. Mořského vlka servírujeme s opečenými chipsy, s rukolovým salátem a pořádnou dávkou listové petržele

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!