Pstruh v listu pekingského zelí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 4 špetky sůl 4 lžičky máslo 4 ks pstruh 4 lžičky olivový olej 2 - 4 lžičky provensálské koření 1 lžíce olivový olej na smažení 8 listů pekingské zelí
Postup Pstruh v listu pekingského zelí
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy zbavíme vnitřností, očistíme a omyjeme vodou. Necháme chvíli osušit. Pak maso posypeme kořením, vnitřek pokapeme olivovým olejem, osolíme a vložíme nakrájený česnek
Každého pstruha obložíme dvěma listy pekingského zelí, které zároveň dobře přitiskneme. Zabrání se tak vypečení šťávy z masa při tepelné úpravě
V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem nahřejeme lžíci olivového oleje. Vložíme připravené pstruhy a necháme opékat z jedné strany, pak otočíme a přikryjeme poklicí. Po krátké chvilce přidáme na každou porci kousek másla a znovu přikryjeme poklicí
Jakmile je rybí maso bílé, upečené, můžeme servírovat. Příprava je rychlá, maso pstruha je vhodné pro minutkovou kuchyni
Pstruha v listu pekingského zelí servírujeme s opékanými nebo smaženými plátky brambor.