Pstruh v listu pekingského zelí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 špetky sůl
4 lžičky máslo
4 ks pstruh
4 lžičky olivový olej
2 - 4 lžičky provensálské koření
1 lžíce olivový olej na smažení
8 listů pekingské zelí

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy zbavíme vnitřností, očistíme a omyjeme vodou. Necháme chvíli osušit. Pak maso posypeme kořením, vnitřek pokapeme olivovým olejem, osolíme a vložíme nakrájený česnek

  2. Každého pstruha obložíme dvěma listy pekingského zelí, které zároveň dobře přitiskneme. Zabrání se tak vypečení šťávy z masa při tepelné úpravě

  3. V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem nahřejeme lžíci olivového oleje. Vložíme připravené pstruhy a necháme opékat z jedné strany, pak otočíme a přikryjeme poklicí. Po krátké chvilce přidáme na každou porci kousek másla a znovu přikryjeme poklicí

  4. Jakmile je rybí maso bílé, upečené, můžeme servírovat. Příprava je rychlá, maso pstruha je vhodné pro minutkovou kuchyni

  5. Pstruha v listu pekingského zelí servírujeme s opékanými nebo smaženými plátky brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!