Pečená kančí plec s růžičkovou kapustou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 stroužky česnek
sůl
vývar
2 lžíce máslo
1 lžíce máslo
100 g šunka
2 ks cibule
sádlo
1 ks brambora
hladká mouka
drcený kmín
500 g růžičková kapusta
mletý černý pepř
800 g kančí plec

Postup přípravy receptu

  1. Kančí plec odblaníme, očistíme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a očištěný česnek na plátky. Celé maso zprudka opečeme na sádle ze všech stran dorůžova a přendáme do pekáče. Na výpeku necháme zesklovatět cibuli s česnekem a vše přendáme k masu. Maso podlijeme vývarem, zakryjeme a pečeme asi při 180 °C za občasného přelévání vypečenou šťávou doměkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme na teple. Vypečenou šťávu přecedíme přes síto a zahustíme máslem obaleným v hladké mouce. Omáčku krátce povaříme

  2. Mezi pečením masa si připravíme růžičkovou kapustičku. Syrovou oloupanou bramboru nastrouháme nahrubo. Kapustičky očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Česnek prolisujeme a šunku nakrájíme nadrobno. Nastrouhanou bramboru a šunku krátce orestujeme na rozpuštěném másle, pak vmícháme česnek a kapustičky, vše podlijeme vývarem, ochutíme solí a drceným kmínem a zvolna podusíme doměkka

  3. Pečenou kančí plec rozdělíme na porce, obložíme kapustičkami a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!