Pečená kančí plec s růžičkovou kapustou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 stroužky česnek sůl vývar 2 lžíce máslo 1 lžíce máslo 100 g šunka 2 ks cibule sádlo 1 ks brambora hladká mouka drcený kmín 500 g růžičková kapusta mletý černý pepř 800 g kančí plec
Postup Pečená kančí plec s růžičkovou kapustou
Postup přípravy receptu
-
Kančí plec odblaníme, očistíme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a očištěný česnek na plátky. Celé maso zprudka opečeme na sádle ze všech stran dorůžova a přendáme do pekáče. Na výpeku necháme zesklovatět cibuli s česnekem a vše přendáme k masu. Maso podlijeme vývarem, zakryjeme a pečeme asi při 180 °C za občasného přelévání vypečenou šťávou doměkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme na teple. Vypečenou šťávu přecedíme přes síto a zahustíme máslem obaleným v hladké mouce. Omáčku krátce povaříme
Mezi pečením masa si připravíme růžičkovou kapustičku. Syrovou oloupanou bramboru nastrouháme nahrubo. Kapustičky očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Česnek prolisujeme a šunku nakrájíme nadrobno. Nastrouhanou bramboru a šunku krátce orestujeme na rozpuštěném másle, pak vmícháme česnek a kapustičky, vše podlijeme vývarem, ochutíme solí a drceným kmínem a zvolna podusíme doměkka
Pečenou kančí plec rozdělíme na porce, obložíme kapustičkami a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborový knedlík.