Pečená kotleta z divočáka na pivu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
vývar
3 ks cibule
4 lžíce sádlo
hladká mouka
drcený kmín
250 ml světlé pivo
mletý černý pepř
6 ks kančí kotleta

Postup přípravy receptu

  1. Vyšší kotlety z divočáka očistíme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Maso, cibuli a česnek vložíme do pekáče, promícháme, vše ochutíme drceným kmínem, přidáme sádlo a podlijeme pivem

  2. Pekáč zakryjeme a kotlety pečeme při 170 °C doměkka. Během pečení maso podle potřeby podléváme vývarem a ke konci maso odkryjeme a dopečeme dozlatova

  3. Měkké kotlety z divočáka vyjmeme z pekáče a uchováme na teple. Vypečenou šťávu necháme vysmahnout, pak vše zaprášíme moukou, krátce orestujeme, podlijeme malým množstvím vývaru a povaříme. Nakonec šťávu propasírujeme přes síto a dochutíme

  4. Pečené kotlety z divočáka na pivu podáváme s bramborovým knedlíkem a kyselým zelím nebo mango-zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!