Zemlbába s jablkem a rozinkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 2 - 3 ks vejce máslo 2 ks jablko 1 hrst rozinky 15 plátků veka mletá skořice
Postup Zemlbába s jablkem a rozinkami
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si veku a nakrájíme ji na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem nebo olejem. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky
Do jiné misky si připravíme 2 - 3 rozšlehaná vejce, do kterých budeme namáčet plátky veky a následně je položíme do vymazané misky. Vrstvy budeme skládat v pořadí veka, jablko, veka, jablko až do naplnění. Jablka posypeme mletou skořicí, přidáme k nim rozinky a podle chuti přidáme cukr. Končíme vrstvou veky, kterou nakonec polijeme zbytkem vajec a misku přiklopíme
Zemlbábu dáme do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzduch) a necháme upéct dozlatova
Zemlbábu s jablkem a rozinkami podáváme ihned po upečení na stůl k jídlu.