Jemné kuřecí ragú recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
50 g máslo
2 ks žloutek
2 ks cibule
1 ks kuře
1 lžíce vegeta
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
40 g hladká mouka
muškátový květ
mletý černý pepř
200 ml smetana na vaření
10 kuliček celý černý pepř
400 g mražená jarní zeleninová směs

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žloutky rozšleháme se smetanou a okořeníme muškátovým květem

  2. Kuře očistíme, omyjeme a vložíme do studené vody. Osolíme, přidáme vegetu, celý pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme doměkka. Uvařené kuře zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na kousky. Vývar použijeme na podlévání

  3. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mraženou zeleninu, podlijeme vývarem a podusíme doměkka

  4. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou podlijeme vývarem a povaříme asi 15 minut. Do tohoto základu vložíme dušenou zeleninu a nakrájené měkké kuřecí maso. Přivedeme k varu a vlijeme smetanu se žloutky. Promícháme a odstavíme z tepla. Podle potřeby dochutíme pepřem a přisolíme

  5. Jemné kuřecí ragú podáváme s těstovinami nebo rýží. Zdobíme sekanou petrželkou a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!