Jemné kuřecí ragú recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 50 g máslo 2 ks žloutek 2 ks cibule 1 ks kuře 1 lžíce vegeta 1 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 40 g hladká mouka muškátový květ mletý černý pepř 200 ml smetana na vaření 10 kuliček celý černý pepř 400 g mražená jarní zeleninová směs
Postup Jemné kuřecí ragú
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žloutky rozšleháme se smetanou a okořeníme muškátovým květem
Kuře očistíme, omyjeme a vložíme do studené vody. Osolíme, přidáme vegetu, celý pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme doměkka. Uvařené kuře zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na kousky. Vývar použijeme na podlévání
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mraženou zeleninu, podlijeme vývarem a podusíme doměkka
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou podlijeme vývarem a povaříme asi 15 minut. Do tohoto základu vložíme dušenou zeleninu a nakrájené měkké kuřecí maso. Přivedeme k varu a vlijeme smetanu se žloutky. Promícháme a odstavíme z tepla. Podle potřeby dochutíme pepřem a přisolíme
Jemné kuřecí ragú podáváme s těstovinami nebo rýží. Zdobíme sekanou petrželkou a čerstvou zeleninou.