Domácí masová konzerva recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl mletý kmín 1 kg vepřový bůček 1 kg vepřová krkovice celý černý pepř 1 lžička praganda
Postup Domácí masová konzerva
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a prosolíme kuchyňskou solí. Přidáme černý pepř, mletý kmín a malinko pragandy - řeznická sůl. Maso po ní zůstane růžové
Vepřové maso dáme do sklenic, nikdy ne plnou sklenici, stačí 3/4. Maso zalijeme vodou tak, aby bylo pod vodou. Zavíčkujeme a vaříme při bodu varu 3 hodiny
Sklenice necháme vychladnout a druhý den vaření opakujeme opět 3 hodiny. Po zchladnutí uložíme masovou konzervu do chladna a necháme rozležet, čím déle, tím lépe
Domácí masovou konzervu podáváme podle chuti s čerstvým chlebem nebo pečivem. Tato konzerva není na rok, ale měsíc vám určitě vydrží, pokud ji nezbaštíte hned. Masová konzerva krásně voní, tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení.