Ostrá dršťková polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 palička česnek sůl 7 dkg máslo majoránka 1 ks cibule 3 l voda 2 kostky masox 7 dkg hladká mouka 40 dkg uzené maso 1 lžíce mletý zázvor 10 dkg kořenová zelenina 2 lžíce mletá sladká paprika 1 lžička mleté chilli koření usekaná petrželka 1 kg předvařené dršťky
Postup Ostrá dršťková polévka
Postup přípravy receptu
-
Na tuto polévku zakoupíme dršťky již předvařené. Zkrátí nám dobu přípravy
Kořenovou zeleninu (celer, mrkev a petržel) omyjeme a oškrábeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Předvařené dršťky omyjeme a podle potřeby pokrájíme. Uzené maso očistíme
Do většího hrnce s vodou vložíme dršťky, uzené maso a celou kořenovou zeleninu. Vše uvaříme doměkka. Vývar přecedíme a necháme vychladnout. Vyjmeme zeleninu a uzené maso, které nakrájíme na menší kousky
Z másla, cibule a mouky připravíme jíšku, do které vmícháme červenou papriku, chilli koření a zázvor. Přelijeme studeným vývarem z drštěk a přivedeme k varu. Podle potřeby přidáme masox. Povaříme asi 20 minut a vmícháme utřený česnek a majoránku
Nyní do polévky vrátíme dršťky, uzené maso a případně na nudličky nakrájenou zeleninu. Krátce povaříme
Před podáváním dáme do polévky usekanou zelenou petrželku
Jako přílohu volíme čerstvé bílé pečivo
Ostrá dršťková polévka nejlépe chutná druhý den, kdy je pěkně rozležená.