Ostrá dršťková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
7 dkg máslo
majoránka
1 ks cibule
3 l voda
2 kostky masox
7 dkg hladká mouka
40 dkg uzené maso
1 lžíce mletý zázvor
10 dkg kořenová zelenina
2 lžíce mletá sladká paprika
1 lžička mleté chilli koření
usekaná petrželka
1 kg předvařené dršťky

Postup přípravy receptu

  1. Na tuto polévku zakoupíme dršťky již předvařené. Zkrátí nám dobu přípravy

  2. Kořenovou zeleninu (celer, mrkev a petržel) omyjeme a oškrábeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Předvařené dršťky omyjeme a podle potřeby pokrájíme. Uzené maso očistíme

  3. Do většího hrnce s vodou vložíme dršťky, uzené maso a celou kořenovou zeleninu. Vše uvaříme doměkka. Vývar přecedíme a necháme vychladnout. Vyjmeme zeleninu a uzené maso, které nakrájíme na menší kousky

  4. Z másla, cibule a mouky připravíme jíšku, do které vmícháme červenou papriku, chilli koření a zázvor. Přelijeme studeným vývarem z drštěk a přivedeme k varu. Podle potřeby přidáme masox. Povaříme asi 20 minut a vmícháme utřený česnek a majoránku

  5. Nyní do polévky vrátíme dršťky, uzené maso a případně na nudličky nakrájenou zeleninu. Krátce povaříme

  6. Před podáváním dáme do polévky usekanou zelenou petrželku

  7. Jako přílohu volíme čerstvé bílé pečivo

  8. Ostrá dršťková polévka nejlépe chutná druhý den, kdy je pěkně rozležená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!