Americká vepřová žebírka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 100 g rajčatový protlak 2 ks bobkový list 3 ks nové koření 2 dl světlé pivo 10 lžic rostlinný olej 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 3 lžíce javorový sirup 6 kuliček celý černý pepř 1 lžíce třtinový cukr 800 g vepřová žebra 3 lžíce sweet chilli omáčka
Postup Americká vepřová žebírka
Postup přípravy receptu
-
Ze všeho nejdříve si naporcujeme žebírka na menší kusy. Žebírka vložíme do hrnce s osolenou vodou, pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Na mírném ohni vaříme 2 hodiny, aby byla žebírka měkká a šla hezky od kosti
Mezitím si připravíme marinádu - smícháme olej, protlak, pivo, javorový sirup, třtinový cukr, sweet chilli omáčku, mletou červenou papriku, oloupaný a prolisovaný česnek a podle chuti sůl a pepř. Vše promícháme tak, aby vznikla hladká směs
Uvařená žebra vyndáme z hrnce, obalíme v marinádě a vyložíme na plech. Maso zalijeme zbytkem marinády a pečeme na 180 °C 30 minut. V průběhu pečení kontrolujeme a případně přeléváme žebra marinádou ze dna plechu
Americká vepřová žebírka podáváme s libovolnou přílohou.