Grilované masové kuličky se slaninou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce solamyl špek 1 lžička plnotučná hořčice 200 g anglická slanina 300 g vepřový bůček mletý černý pepř 100 ml černé pivo 1 balíček olivy plněné papričkou 300 g hovězí zadní maso
Postup Grilované masové kuličky se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Maso umeleme a v míse promícháme s pivem, hořčicí, solí, pepřem a solamylem. Masovou směs řádně prohněteme a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet
Z odleželého mletého masa tvoříme mokrýma rukama kuličky, které naplníme vždy jednou olivou a omotáme tenkým plátkem slaniny. Na dobře roztopený venkovní gril položíme grilovací plech, který necháme prohřát na střední teplotu a poté ho potřeme kouskem špeku. Na plechu pak zvolna propečeme plněné masové kuličky ze všech stran dorůžova. Současně během pečení osmahneme na grilu i několik kousků prorostlé anglické slaniny, které servírujeme jako dopněk pokrmu
Grilované masové kuličky podáváme po třech kusech napíchnuté na bodýlku jako chuťovku. Vhodnou přílohou jsou oblíbené dipy, zeleninové saláty a pečivo. Pokrm však můžeme podávat i jako hlavní chod například s opečeným bramborem nebo bramborovou kaší.