Cheesecake z kakaových věnečků recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 3 ks vejce 150 g máslo 1 ks limetka 100 g cukr moučka 500 g Lučina 350 g kakaové věnečky
Postup Cheesecake z kakaových věnečků
Postup přípravy receptu
-
Kakaové věnečky rozmixujeme v robotu nebo je v pevnějším sáčku rozdrtíme pomocí válečku. Takto vzniklou směs promícháme s rozpuštěným máslem a rozdělíme na dvě poloviny
Polovinu směsi nasypeme do dortové formy o průměru 25 cm vyložené pečícím papírem a pomocí skleničky směs řádně upěchujeme. Na okrajích těsto trochu zvedneme do boků formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 10 minut
V mezičase přistoupíme k přípravě krému. V míse smícháme ručně Lučinu s cukrem a vejci. Dochutíme limetkovou šťávou z jedné limetky a znovu řádně promícháme
Upečený korpus necháme mírně vychladnout. Krém rovnoměrně rozetřeme na korpus a pečeme v troubě na 160°C cca hodinu. Pro lepší výsledek můžeme pod formu na spodní rošt vložit pekáček s vodou
Upečený cheesecake z kakaových věnečků posypeme druhou polovinou sušenkové směsi a dáme vychladit, ideálně přes noc. Dobrou chuť!
Foto: Pixabay.com