Cheesecake z kakaových věnečků recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 ks vejce
150 g máslo
1 ks limetka
100 g cukr moučka
500 g Lučina
350 g kakaové věnečky

Postup přípravy receptu

  1. Kakaové věnečky rozmixujeme v robotu nebo je v pevnějším sáčku rozdrtíme pomocí válečku. Takto vzniklou směs promícháme s rozpuštěným máslem a rozdělíme na dvě poloviny

  2. Polovinu směsi nasypeme do dortové formy o průměru 25 cm vyložené pečícím papírem a pomocí skleničky směs řádně upěchujeme. Na okrajích těsto trochu zvedneme do boků formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 10 minut

  3. V mezičase přistoupíme k přípravě krému. V míse smícháme ručně Lučinu s cukrem a vejci. Dochutíme limetkovou šťávou z jedné limetky a znovu řádně promícháme

  4. Upečený korpus necháme mírně vychladnout. Krém rovnoměrně rozetřeme na korpus a pečeme v troubě na 160°C cca hodinu. Pro lepší výsledek můžeme pod formu na spodní rošt vložit pekáček s vodou

  5. Upečený cheesecake z kakaových věnečků posypeme druhou polovinou sušenkové směsi a dáme vychladit, ideálně přes noc. Dobrou chuť!

  6. Foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!