Slaný cheesecake s oříšky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
50 g máslo
100 ml smetana
2 řapíky celer
7 plátků želatina
50 g pistácie
pepř
50 g lískové oříšky
5 plátků toastový chléb
180 g sýr s modrou plísní
500 g sýr Philadelphia

Postup přípravy receptu

  1. Toustový chleba opečte v toasteru nebo na sucho na pánvi a pak jej několika pulsy rozmixujte v kuchyňském robotu. Přidejte máslo a utřený česnek

  2. Dortovou formu (24 cm) vyložte pečicím papírem a na dno vmačkejte chlebovou hmotu

  3. Želatinu namočte do studené vody, nechejte několik minut nabobtnat a pak vodu vymačkejte

  4. Přidejte horkou smetanu, aby se želatina rozpustila

  5. Sýry prošlehejte s želatinou a smetanou do hladka, přidejte sůl a pepř. Jemně nasekejte celer, oříšky a pistácie a přidejte k směsi. Důkladně promíchejte

  6. Sýrovou směs vlijte na vychladlý chlebový korpus a dejte asi na 4 hodiny chladit

  7. Tip: Do sýrového základu můžete libovolně míchat bylinky nebo olivy. K tomuto koláči je výborné bílé víno

  8. Zdroj:

  9. Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010

  10. Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!