Grilované makrely recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks citron
mletý černý pepř
4 - 5 ks menší makrela

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné makrely opláchneme, hlavy, ocas a ploutve odkrojíme. Místo 4 menších makrel můžeme připravit 2 větší makrely. Ty ale ještě rozkrojíme na půlky. Ryby pokapeme vymačkanou šťávou z jednoho citronu a necháme alespoň půl hodiny uležet v chladu

  2. Odleželou makrelu osušíme, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Narovnáme na grilovací rošt a na rozehřátém grilu grilujeme asi 5 minut (podle velikosti ryby) z každé strany. Během grilování potíráme olejem

  3. Grilovanou makrelu podáváme nejlépe s upečenými brambory, dochutíme tatarskou omáčkou a obložíme čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!