Žebírka na bylinkách se zeleninovou směsí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g slanina
3 ks česnek
3 lžíce máslo
1 ks cibule
6 lžic olivový olej
1 lžíce petrželová nať
2 lžíce hladká mouka
350 g mražená zeleninová směs
600 g skopová nebo vepřová žebírka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová nebo skopová žebírka několikrát na krajích nasekneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve směsi mouky, rozmarýnu a oregana

  2. Obalená žebírka zprudka opečeme na oleji, přidáme máslo a jemně nakrájenou pažitku a zvolna dusíme do měkka. Do pánve nebo kastrolu na rozpálený olej přidáme cibuli, slaninu, jemně nakrájený česnek a drcený kmín. Přidáme zeleninu, lehce orestujeme, podlejeme 2 lžícemi teplé vody a na mírném ohni s občasným lehkým promícháním dusíme zhruba 7 minut

  3. Postup servírování žebírek na bylinkách:

  4. Na talíř přichystáme dušenou zeleninu. Na ní jako do hnízda položíme dvě skopová žebírka. Doplníme přílohou podle vaší volby

  5. Doporučená příloha k žebírkům:

  6. Skvěle se k žebírkům hodí vařené brambory s osmaženou cibulkou a petrželí. Pokud chcete lehčí přílohu, doporučujeme pažitkovou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!