Žebírka na bylinkách se zeleninovou směsí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g slanina 3 ks česnek 3 lžíce máslo 1 ks cibule 6 lžic olivový olej 1 lžíce petrželová nať 2 lžíce hladká mouka 350 g mražená zeleninová směs 600 g skopová nebo vepřová žebírka
Postup Žebírka na bylinkách se zeleninovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Vepřová nebo skopová žebírka několikrát na krajích nasekneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve směsi mouky, rozmarýnu a oregana
Obalená žebírka zprudka opečeme na oleji, přidáme máslo a jemně nakrájenou pažitku a zvolna dusíme do měkka. Do pánve nebo kastrolu na rozpálený olej přidáme cibuli, slaninu, jemně nakrájený česnek a drcený kmín. Přidáme zeleninu, lehce orestujeme, podlejeme 2 lžícemi teplé vody a na mírném ohni s občasným lehkým promícháním dusíme zhruba 7 minut
Postup servírování žebírek na bylinkách:
Na talíř přichystáme dušenou zeleninu. Na ní jako do hnízda položíme dvě skopová žebírka. Doplníme přílohou podle vaší volby
Doporučená příloha k žebírkům:
Skvěle se k žebírkům hodí vařené brambory s osmaženou cibulkou a petrželí. Pokud chcete lehčí přílohu, doporučujeme pažitkovou rýži.