Krémový koláč s broskvemi recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
60 g máslo
3 ks žloutek
200 g cukr krupice
60 g cukr krystal
1/2 lžičky mletá skořice
30 g hladká mouka
200 g hladká mouka
75 g hladká mouka
150 ml zakysaná smetana
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
120 g tuk na pečení
5 ks broskev

Postup přípravy receptu

  1. Ve středně velké míse zpracujeme všechny suroviny na těsto. S těstem pracujeme co nejrychleji. V případě nutnosti můžeme přidat až 2 lžíce studené vody, ale většinou není potřeba. Z vypracovaného těsta vytvoříme bochánek, který dáme do lednice na chvíli odpočinout

  2. Broskve rozpůlíme, zbavíme pecek a oloupeme. Lze použít i kompotované broskve. Broskve nakrájíme na plátky. Plátky z jedné broskve necháme na konečnou ozdobu

  3. Ve středně velké míse vyšleháme elektrickým šlehačem kysanou smetanu, mouku, cukr a žloutky. Šleháme do hladkého krému

  4. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou

  5. Odležené těsto vyválíme na tenko a přeneseme do koláčové formy. Okraje zvedneme pomocí vidličky. Broskvemi poklademe celý povrch koláče a krémovou směsí je opatrně polijeme

  6. Troubu si předehřejeme na 160 °C. Krémový koláč s broskvemi začneme zvolna péct, dokud krém nezačne tuhnout

  7. Z másla, cukru, mouky a mleté skořice ručně zpracujeme drobenku

  8. Drobenkou posypeme napůl upečený krémový koláč s broskvemi a dopečeme. Koláč necháme asi hodinu chladnout

  9. Upečený krémový koláč dozdobíme před podáváním odloženými plátky broskví

  10. Pro detailnější postup přípravy jsme po vás připravili také podrobný FOTORECEPT - Recept na krémový koláč s broskvemi krok za krokem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!