Krémový koláč s broskvemi recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 60 g máslo 3 ks žloutek 200 g cukr krupice 60 g cukr krystal 1/2 lžičky mletá skořice 30 g hladká mouka 200 g hladká mouka 75 g hladká mouka 150 ml zakysaná smetana tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 120 g tuk na pečení 5 ks broskev
Postup Krémový koláč s broskvemi
Postup přípravy receptu
-
Ve středně velké míse zpracujeme všechny suroviny na těsto. S těstem pracujeme co nejrychleji. V případě nutnosti můžeme přidat až 2 lžíce studené vody, ale většinou není potřeba. Z vypracovaného těsta vytvoříme bochánek, který dáme do lednice na chvíli odpočinout
Broskve rozpůlíme, zbavíme pecek a oloupeme. Lze použít i kompotované broskve. Broskve nakrájíme na plátky. Plátky z jedné broskve necháme na konečnou ozdobu
Ve středně velké míse vyšleháme elektrickým šlehačem kysanou smetanu, mouku, cukr a žloutky. Šleháme do hladkého krému
Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou
Odležené těsto vyválíme na tenko a přeneseme do koláčové formy. Okraje zvedneme pomocí vidličky. Broskvemi poklademe celý povrch koláče a krémovou směsí je opatrně polijeme
Troubu si předehřejeme na 160 °C. Krémový koláč s broskvemi začneme zvolna péct, dokud krém nezačne tuhnout
Z másla, cukru, mouky a mleté skořice ručně zpracujeme drobenku
Drobenkou posypeme napůl upečený krémový koláč s broskvemi a dopečeme. Koláč necháme asi hodinu chladnout
Upečený krémový koláč dozdobíme před podáváním odloženými plátky broskví
Pro detailnější postup přípravy jsme po vás připravili také podrobný FOTORECEPT - Recept na krémový koláč s broskvemi krok za krokem.