Kakaové cupcakes recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
200 g máslo
120 g máslo
1 lžička prášek do pečiva
250 g cukr krupice
100 g cukr moučka
100 g hladká mouka
100 g zakysaná smetana
100 g polohrubá mouka
50 g holandské kakao
2 lžíce brusinková marmeláda
125 ml jablečné Frisco

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto si připravíme sypkou a mokrou směs. Sypká směs: Obě mouky prosejeme a promícháme s práškem do pečiva, solí a cukrem. Mokrá směs: V kastrůlku necháme přejít varem jablečné Frisco a na kostičky nakrájené máslo. Do této vlažné směsi vmícháme kakao a lžíci oleje. Ve velké míse rozšleháme vejce se zakysanou smetanou a postupně vmícháme kakaovo- máslovou směs. Do tohoto "mokrého" základu postupně zašleháme sypkou moučnou směs. Těsto důkladně několik minut mícháme do hladka

  2. Silikonové formičky na cupkaces naplníme těstem do 2/3 a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 20 - 25 minut. Propečení dortíků vyzkoušíme po 20 minutách špejlí, která musí být suchá. Upečené cupcakes necháme zcela vychladnout a pak je vyjmeme z formiček

  3. Mezitím tím si připravíme máslový krém. 200 g másla ušleháme s moučkovým cukrem do pěny a postupně vmícháme brusinkovou marmeládu

  4. Kakaové cupcakes zdobíme krémem, cukrovým zdobením a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!