Kakaové cupcakes recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 1 špetka sůl 1 ks vejce 200 g máslo 120 g máslo 1 lžička prášek do pečiva 250 g cukr krupice 100 g cukr moučka 100 g hladká mouka 100 g zakysaná smetana 100 g polohrubá mouka 50 g holandské kakao 2 lžíce brusinková marmeláda 125 ml jablečné Frisco
Postup Kakaové cupcakes
Postup přípravy receptu
-
Na těsto si připravíme sypkou a mokrou směs. Sypká směs: Obě mouky prosejeme a promícháme s práškem do pečiva, solí a cukrem. Mokrá směs: V kastrůlku necháme přejít varem jablečné Frisco a na kostičky nakrájené máslo. Do této vlažné směsi vmícháme kakao a lžíci oleje. Ve velké míse rozšleháme vejce se zakysanou smetanou a postupně vmícháme kakaovo- máslovou směs. Do tohoto "mokrého" základu postupně zašleháme sypkou moučnou směs. Těsto důkladně několik minut mícháme do hladka
Silikonové formičky na cupkaces naplníme těstem do 2/3 a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 20 - 25 minut. Propečení dortíků vyzkoušíme po 20 minutách špejlí, která musí být suchá. Upečené cupcakes necháme zcela vychladnout a pak je vyjmeme z formiček
Mezitím tím si připravíme máslový krém. 200 g másla ušleháme s moučkovým cukrem do pěny a postupně vmícháme brusinkovou marmeládu
Kakaové cupcakes zdobíme krémem, cukrovým zdobením a ihned podáváme.