Torta di Bruzzo allo yogurt recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 0,5 kelímků mléko 3 kelímky mouka 1 ks citron 2 lžíce med 1,5 kelímek cukr krupice 1 lžíce whisky 0,5 kelímků slunečnicový olej 1 balíček vanilkový cukr strouhaný kokos 1 balíček kypřící prášek máslo na vymazání 4 kostky mléčná čokoláda mléčná čokoláda mouka na vysypání 1 kelímek bílý sladký jogurt (125 ml)
Postup Torta di Bruzzo allo yogurt
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka společně s jogurtem dáme do misky. Kelímek od jogurtu si umyjeme, utřeme a použijeme jako odměrku dalších ingrediencí. Citron důkladně omyjeme a nastrouháme z něj kůru
Do misky s vejci a jogurtem přidáme cukr, mouku, slunečnicový olej a půl kelímku mléka. Mléko dáme podle potřeby, aby těsto nebylo moc husté, ale ani moc řídké. Dále přidáme med, 1 nebo 2 lžíce rumu či whisky, nastrouhanou citronovou kůru, balíček vanilkového cukru a kypřícího prášku a trošičku soli. Všechny ingredience pořádně smícháme dohromady a přidáme nastrouhanou mléčnou čokoládu
Těsto na Torta di Bruzzo allo yogurt nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180 °C asi 45 minut
Na závěr ji natřeme tenkou vrstvou mléčné čokolády a posypeme kokosem. Moučník necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme servírovat.