Torta di Bruzzo allo yogurt recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
0,5 kelímků mléko
3 kelímky mouka
1 ks citron
2 lžíce med
1,5 kelímek cukr krupice
1 lžíce whisky
0,5 kelímků slunečnicový olej
1 balíček vanilkový cukr
strouhaný kokos
1 balíček kypřící prášek
máslo na vymazání
4 kostky mléčná čokoláda
mléčná čokoláda
mouka na vysypání
1 kelímek bílý sladký jogurt (125 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka společně s jogurtem dáme do misky. Kelímek od jogurtu si umyjeme, utřeme a použijeme jako odměrku dalších ingrediencí. Citron důkladně omyjeme a nastrouháme z něj kůru

  2. Do misky s vejci a jogurtem přidáme cukr, mouku, slunečnicový olej a půl kelímku mléka. Mléko dáme podle potřeby, aby těsto nebylo moc husté, ale ani moc řídké. Dále přidáme med, 1 nebo 2 lžíce rumu či whisky, nastrouhanou citronovou kůru, balíček vanilkového cukru a kypřícího prášku a trošičku soli. Všechny ingredience pořádně smícháme dohromady a přidáme nastrouhanou mléčnou čokoládu

  3. Těsto na Torta di Bruzzo allo yogurt nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180 °C asi 45 minut

  4. Na závěr ji natřeme tenkou vrstvou mléčné čokolády a posypeme kokosem. Moučník necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!