Torta tenerina recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

150 g cukr
1 špetka sůl
3 ks vejce
100 g máslo
60 g kakao
3 lžíce mléko
cukr moučka
tuk na vymazání
1 hrst nasekané mandle
200 g kvalitní hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a přidáme studené máslo. Promícháme. Žloutky vyšleháme s cukrem a přilijeme rozpuštěnou čokoládu. Přidáme 3 lžíce prohřátého mléka a kakao. Nakonec do hmoty vmícháme vyšlehané bílky se špetkou soli. Podle chuti můžeme přidat ještě nadrobno nasekané mandličky

  2. Těsto vlijeme do vymazané formy a pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut

  3. Torta tenerina chutná výborně ještě trochu teplá. Před podáváním jemně poprášíme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!