Torta tenerina recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 150 g cukr 1 špetka sůl 3 ks vejce 100 g máslo 60 g kakao 3 lžíce mléko cukr moučka tuk na vymazání 1 hrst nasekané mandle 200 g kvalitní hořká čokoláda
Postup Torta tenerina
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a přidáme studené máslo. Promícháme. Žloutky vyšleháme s cukrem a přilijeme rozpuštěnou čokoládu. Přidáme 3 lžíce prohřátého mléka a kakao. Nakonec do hmoty vmícháme vyšlehané bílky se špetkou soli. Podle chuti můžeme přidat ještě nadrobno nasekané mandličky
Těsto vlijeme do vymazané formy a pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut
Torta tenerina chutná výborně ještě trochu teplá. Před podáváním jemně poprášíme moučkovým cukrem.