Vepřové medailonky s bazalkovým pestem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 50 - 80 ml vývar 2 lžíce šalotka 600 g vepřová panenka mletý černý pepř 1,5 lžíce domácí bazalkové pesto
Postup Vepřové medailonky s bazalkovým pestem
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme, odblaníme a nakrájíme na kousky (medailonky) asi 3 cm silné, které zlehka rukou naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou šalotku nasekáme najemno
Na rozpáleném oleji prudce opečeme maso z obou stran dozlatova. Poté medailonky vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět šalotku, ke které vmícháme domácí bazalkové pesto. Vše krátce osmahneme, teplotu snížíme, vložíme opečené medailonky, vše podlijeme malým množtvím vývaru a asi po 2 - 3 minutách odstavíme z tepla. Pokrm zakryjeme a necháme asi 5 minut před servírováním odležet, aby všechny chutě prolnuly
Vepřové medailonky s bazalkovým pestem rozdělíme na porce, přelijeme výpekem a podáváme podle chuti s vařeným či pečeným bramborem, případně s bramborovou kaší.