Vepřové medailonky s bazalkovým pestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
50 - 80 ml vývar
2 lžíce šalotka
600 g vepřová panenka
mletý černý pepř
1,5 lžíce domácí bazalkové pesto

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme, odblaníme a nakrájíme na kousky (medailonky) asi 3 cm silné, které zlehka rukou naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou šalotku nasekáme najemno

  2. Na rozpáleném oleji prudce opečeme maso z obou stran dozlatova. Poté medailonky vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět šalotku, ke které vmícháme domácí bazalkové pesto. Vše krátce osmahneme, teplotu snížíme, vložíme opečené medailonky, vše podlijeme malým množtvím vývaru a asi po 2 - 3 minutách odstavíme z tepla. Pokrm zakryjeme a necháme asi 5 minut před servírováním odležet, aby všechny chutě prolnuly

  3. Vepřové medailonky s bazalkovým pestem rozdělíme na porce, přelijeme výpekem a podáváme podle chuti s vařeným či pečeným bramborem, případně s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!