Vepřové medailonky s brusinkovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo sušený tymián 400 g vepřová panenka mletý černý pepř 200 ml zeleninový bujon 4 lžíce brusinkový džem 100 g slanina (plátky)
Postup Vepřové medailonky s brusinkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky o síle asi 2 cm. Každý medailonek z obou stran opepříme a posypeme sušeným tymiánem, následně jej obalíme do plátku slaniny a spíchneme párátkem, aby slanina nesjížděla
Medailonky nasucho opečeme z každé strany asi 2 minuty na celokovové pánvi. Následně pánev přeneseme do horkovzdušné trouby a pečeme při 160 °C asi 5 minut
Poté maso z pánve vyndáme a přeneseme do kameninové misky a přikryjeme. Výpek znovu zahřejeme na vařiči, přidáme brusinky, bujon, podle chutí dosolíme, opepříme a přidáme tymián. Krátce povaříme, aby omáčka trochu zhoustla. Těsně před koncem zjemníme omáčku lžící másla
Vepřové medailonky s brusinkovou omáčkou podáváme se šťouchanými brambory nebo s americkými brambory.