Vepřové medailonky s brusinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
sušený tymián
400 g vepřová panenka
mletý černý pepř
200 ml zeleninový bujon
4 lžíce brusinkový džem
100 g slanina (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky o síle asi 2 cm. Každý medailonek z obou stran opepříme a posypeme sušeným tymiánem, následně jej obalíme do plátku slaniny a spíchneme párátkem, aby slanina nesjížděla

  2. Medailonky nasucho opečeme z každé strany asi 2 minuty na celokovové pánvi. Následně pánev přeneseme do horkovzdušné trouby a pečeme při 160 °C asi 5 minut

  3. Poté maso z pánve vyndáme a přeneseme do kameninové misky a přikryjeme. Výpek znovu zahřejeme na vařiči, přidáme brusinky, bujon, podle chutí dosolíme, opepříme a přidáme tymián. Krátce povaříme, aby omáčka trochu zhoustla. Těsně před koncem zjemníme omáčku lžící másla

  4. Vepřové medailonky s brusinkovou omáčkou podáváme se šťouchanými brambory nebo s americkými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!