Vepřové medailonky s bramboráčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks vejce
800 g brambory
sádlo
4 - 5 lžic hladká mouka
čerstvá bazalka
800 g vepřová panenská svíčková
mletý černý pepř
1 ks velká červená cibule
1/2 sklenice bílé sterilované zelí

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky silné asi 2,5 cm. Potom je velice lehce naklepeme, osolíme, opepříme a uchováme v chladu

  2. Cibulovo-zelná příloha: Zelí necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné plátky, které rozebereme na kroužky. Na oleji při mírné teplotě necháme cibulku zkřehnout. Nesmí se připálit, aby nezhořkla. Potom vmícháme okapané zelí a vše podle chuti osolíme, okyselíme nebo přisladíme

  3. Bramboráčky: Česnek oloupeme a prolisujeme. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Osolíme a vymačkáme veškerý vylouhovaný škrob. Přidáme vejce, česnek, sůl, pepř a mouku. Vypracujeme středně řídké těstíčko, do kterého nakonec vmícháme usekané oregano. Na rozpáleném oleji smažíme malé placičky z obou stran dozlatova. Bramboráčky uchováme na teple

  4. Vepřové medailonky opékáme na sádle, nejdříve zprudka z obou stran asi 1 minutu. Potom teplotu snížíme a ještě z každé strany propečeme přibližně 2 - 3 minuty

  5. Na nahřáté talíře rozdělíme porce masa, malé bramboráčky a hromádku cibulovo-zelné přílohy. K této kombinací chutí se velice dobře hodí k popíjení pivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!