Vepřové medailonky s houbami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
150 g anglická slanina
drcený kmín
500 g vepřová panenka
400 g čerstvé houby
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na špalíčky - medailonky (asi 4 cm dlouhé). Maso osolíme, opepříme a každý kousek ovineme slaninou, kterou zajistíme párátkem. Zbývající slaninu nakrájíme na nudličky a dobře očištěné houby nakrájíme na kousky

  2. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme maso ze všech stran a pak medailonky přendáme do pekáčku. V předehřáté troubě na 180 °C necháme maso ještě asi 15 - 20 minut dopéci

  3. Na výpeku opečeme zbývající slaninu, přidáme houby, vše osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a podusíme doměkka

  4. Vepřové medailonky s houbami ve slaninovém kabátku rozdělíme na porce, obložíme houbovou směsí a podáváme se šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!