Pangas podle tety recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 1 ks mrkev 1 ks brokolice bobkový list citronová šťáva mletý černý pepř 1 lžíce koření na ryby 4 lžíce extra panenský olivový olej 1 kg pangasius 1 lžíce koření na gril a šašlik
Postup Pangas podle tety
Postup přípravy receptu
-
Rozmrazené filé omyjeme, osušíme a pokapeme citronem. Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Z omyté brokolice vyřízneme košťál, který nakrájíme drobněji a růžičky brokolice rozebereme
Nakrájenou cibuli rovnoměrně vsypeme na plech. Na cibuli přidáme mrkev a brokolici. Zeleninu můžeme i promíchat, ale není to nutné. Zeleninu jemně osolíme a trochu opepříme. Na zeleninu položíme filé z pangase a pod každé filátko vstrčíme jeden bobkový list
Smícháme si lžíci koření na ryby s jednou lžíci koření gril a šašlik, nebo s grilovacím kořením. Připravenou směsí filé okořeníme a pokapeme olivovým olejem. Pangase upečeme v předehřáté troubě. Trvá to asi 20 - 25 minut
Pangas podle tety chutná s bramborovou přílohou, ale můžeme podávat i s rýží.