Pangas podle tety recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
1 ks mrkev
1 ks brokolice
bobkový list
citronová šťáva
mletý černý pepř
1 lžíce koření na ryby
4 lžíce extra panenský olivový olej
1 kg pangasius
1 lžíce koření na gril a šašlik

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrazené filé omyjeme, osušíme a pokapeme citronem. Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Z omyté brokolice vyřízneme košťál, který nakrájíme drobněji a růžičky brokolice rozebereme

  2. Nakrájenou cibuli rovnoměrně vsypeme na plech. Na cibuli přidáme mrkev a brokolici. Zeleninu můžeme i promíchat, ale není to nutné. Zeleninu jemně osolíme a trochu opepříme. Na zeleninu položíme filé z pangase a pod každé filátko vstrčíme jeden bobkový list

  3. Smícháme si lžíci koření na ryby s jednou lžíci koření gril a šašlik, nebo s grilovacím kořením. Připravenou směsí filé okořeníme a pokapeme olivovým olejem. Pangase upečeme v předehřáté troubě. Trvá to asi 20 - 25 minut

  4. Pangas podle tety chutná s bramborovou přílohou, ale můžeme podávat i s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!