Pangas s citronovou bazalkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 60 g máslo citron 1 lžička olivový olej 1 špetka mletý kmín 1/2 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř 4 ks filety pangase 1 hrst lístky citronové bazalky
Postup Pangas s citronovou bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Bazalku jemně nasekáme. Plátky ryby osušíme a posypeme nasekanou bazalkou. Bazalku zlehka k masu přimáčkneme. Rybu osolíme, jen mírně pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou a necháme chvíli uležet
Máslo na pánvi rozpustíme a pangase na něm osmažíme z obou stran. Posypeme mletou paprikou a drceným kmínem, můžeme i opepřit
Citronová bazalka dodá masu jemnou bylinkovou a citronovou příchuť
Usmaženého pangase s citronovou bazalkou podáváme s uvařenými nebo upečenými brambory, ozdobíme plátkem citronu a lístky bazalky.