Pangas s rýží a smetanovo-sýrovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 2 ks cibule 200 g niva 1 l vývar z masoxu 150 ml bílé víno 20 ml olivový olej drcený tymián 300 g kulatozrnná rýže 1 kg pangasius 400 ml smetana 30%
Postup Pangas s rýží a smetanovo-sýrovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Rozmrazeného pangase opláchneme, položíme na plech a na sucho pečeme bez okořenění cca 30 minut
Rýži uvaříme jako italské rizoto. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme česnek a tymián. Lehce orestujeme. Vsypeme rýži a zalijeme vínem. Po redukci vína stáhneme teplotu na výkon 4 a vaříme pozvolně cca 30 minut a postupně přiléváme vývar. Vaříme v nezakrytém hrnci
Na pánvi zpěníme cibulku a česnek. Přidáme sýr, který necháme rozpustit. Poté vlijeme smetanu a krátce povaříme
Do zapékací mísy vložíme rýži, na rýži poklademe pangase a zalijeme omáčkou ze sýra a smetany. Vše zapékáme v troubě na 200 °C cca 30 minut. Pak troubu vypneme a pangase s rýží necháme ještě cca 30 minut dojít
Pangase s rýží a smetanovo-sýrovou omáčkou podáváme i při slavnostních příležitostech.