Domácí játrová paštika recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 2 ks cibule 250 g sádlo 3 - 4 ks bobkový list 6 kuliček nové koření 30 dkg vepřová játra mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Domácí játrová paštika
Postup přípravy receptu
-
Játra podle potřeby odblaníme. Pak je nakrájíme na kostky, vložíme do vody a asi hodinu je vaříme. Přidáme bobkový list a nové koření, ale nesolíme
Mezitím si očistíme a nakrájíme cibule. Na sádle je osmažíme dozlatova. Přidáme dvě vajíčka a vše společně usmažíme
Vařená játra vyjmeme z vody a vložíme je do mixéru. Přidáme smažená vejce na cibulce a důkladně najemno rozmixujeme. Můžeme přidat i trochu vývaru z jater, paštika bude vláčnější
Základ játrové paštiky ochutíme solí, pepřem, kořením a ještě teplou ji plníme do čistých sklenic. Ty uzavřeme a necháme vychladnout. Jakmile je paštika studená, můžeme ji uložit do lednice. Játrové paštiky neděláme velké množství do zásoby. Je lepší udělat si zase čerstvou
Foto: Vojtěch Leman