Domácí játrová paštika recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 ks cibule
250 g sádlo
3 - 4 ks bobkový list
6 kuliček nové koření
30 dkg vepřová játra
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra podle potřeby odblaníme. Pak je nakrájíme na kostky, vložíme do vody a asi hodinu je vaříme. Přidáme bobkový list a nové koření, ale nesolíme

  2. Mezitím si očistíme a nakrájíme cibule. Na sádle je osmažíme dozlatova. Přidáme dvě vajíčka a vše společně usmažíme

  3. Vařená játra vyjmeme z vody a vložíme je do mixéru. Přidáme smažená vejce na cibulce a důkladně najemno rozmixujeme. Můžeme přidat i trochu vývaru z jater, paštika bude vláčnější

  4. Základ játrové paštiky ochutíme solí, pepřem, kořením a ještě teplou ji plníme do čistých sklenic. Ty uzavřeme a necháme vychladnout. Jakmile je paštika studená, můžeme ji uložit do lednice. Játrové paštiky neděláme velké množství do zásoby. Je lepší udělat si zase čerstvou

  5. Foto: Vojtěch Leman


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!