Domácí játrová pomazánka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl 1 lžíce máslo 2 lžíce majonéza 500 g drůbeží játra 2 lžíce sladký kečup mletý černý pepř 150 g tvrdý sýr (eidam)
Postup Domácí játrová pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Drůbeží játra očistíme, omyjeme a osušíme. Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme
Na oleji zvolna orestujeme játra ze všech stran. Jakmile budou dobře propečená přidáme 1 lžíci másla, sůl a pepř. Odstavíme z tepla a necháme zchladnout
Orestovaná játra vložíme do mísy, přidáme kečup a vše ponorným mixérem rozmělníme na kaši. Potom vmícháme nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek a majonézu
Domácí játrovou pomazánku necháme alespoň 2 hodiny rozležet v chladu a potom mažeme na kolečka rohlíků. Zdobíme kouskem papriky a podáváme jako chuťovku k vínu nebo pivu.