Plněná vepřová kýta v hráškové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl tymián rozmarýn jíška 1 lžíce olivový olej 1 lžíce sójová omáčka 2 lžičky tatarská omáčka 5 lžic sterilovaný hrášek mletý černý pepř voda nebo vývar 1/2 kelímku smetana na vaření 2 lžičky strouhaný eidam 10 plátků poličan 1/2 lžičky česneková sůl 4 plátky vepřová kýta nebo kotleta
Postup Plněná vepřová kýta v hráškové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky pořádně rozklepeme. Použijeme menší řízky, protože na porci použijeme 2 plátky. Maso naložíme do marinády z česnekové soli, sójové omáčky a oleje. Necháme hodinu odležet
Potom si vytvoříme kapsy. Na 2 plátky vepřového položíme poličan nebo jiný salám podobného typu, ty potřeme tatarskou omáčkou a do středu dáme opatrně lžíci sýra. Položíme druhý plátek masa a zajistíme po stranách párátky
Na pánvi rozehřejeme olej a naplněné maso zprudka osmahneme. Stačí 3 - 4 minuty. Pak podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme, občas maso otočíme. Maso vyjmeme. Výpek zředíme podle potřeby trochou vývaru, přilijeme smetanu a zahustíme jíškou. Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a rozmarýnem. Nakonec vmícháme scezený hrášek a necháme projít varem za stálého míchání. Vrátíme zpět maso a prohřejeme
Plněnou vepřovou kýtu dáme na talíře, doplníme hráškovou omáčkou a podáváme nejlépe s rýží.