Plněná vepřová panenka v krustě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 60 g mozzarella 2 ks vepřová panenka mletý černý pepř 80 g parmská šunka 4 ks konzervovaný chřest 1 balíček bílý toastový chleba
Postup Plněná vepřová panenka v krustě
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme a podélně nakrojíme tak, aby vznikl plát masa. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe šunkou, posypeme strouhaným sýrem. Na sýr položíme dva kusy chřestu a vše svineme do původního tvaru panenky
Bílý toastový chléb zbavíme kůrek a rozložíme na potravinářskou folii tak, aby se okraje asi 2 mm překrývaly. Chleba lehce zvlhčíme, opět překryjeme folií a pomocí válečku rozválíme na plát. Pro každou panenku si připravíme jeden plát, do kterého pomocí folie maso svineme a necháme asi 10 minut odležet
Plněné panenky ze všech stran opečeme na oleji, pak je přendáme do pekáčku a v troubě předehřáté na 180 °C ještě asi 20 minut dopékáme
Plněnou vepřovou panenku nakrájíme na porce a podáváme s přílohou podle vlastní chuti. Výborně chutná se šťouchaným bramborem a zeleninovým salátem.