Plněná vepřová panenka s hráškovým pyré recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl vývar 1 lžíce máslo 2 ks šalotka 1 ks šalotka 2 lžíce rukola 100 g anglická slanina 50 g sterilované žampiony 400 g mražený hrášek 600 g vepřová panenka mletý černý pepř
Postup Plněná vepřová panenka s hráškovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Panenku očistíme, rozdělíme na 3 stejně velké porce a podélně nakrojíme, abychom mohli maso naplnit
Připravíme si náplň. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. 1 oloupanou a na kostičky nakrájenou šalotku spolu s plátky česneku necháme zpěnit na oleji. Pak vmícháme nakrájené žampiony a krátce podusíme. Vše i s olejem přendáme do misky, přidáme očištěnou rukolu a rozmixujeme dohladka. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Maso ze všech stran osolíme a opepříme. Každou polovinu porce poklademe malým plátkem slaniny, na ni přidáme lžičku náplně a opět položíme slaninu, překryjeme druhou polovinou masa a spojíme jehlami
Porce naplněné panenky opečeme ze všech stran na oleji. Výpek uchováme pro další přípravu. Maso přendáme do zapékací mísy a podlijeme malým množstvím horkého vývaru. Panenku pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 15 - 20 minut
Mezitím si připravíme hráškové pyré. Oloupané a na kostičky nakrájené šalotky necháme zpěnit na výpeku z masa spolu s jednou lžící másla. Pak vmícháme hrášek, vše podlijeme zeleninovým vývarem a zvolna podusíme doměkka. Hrášek podle chuti osolíme, opepříme a ponorným mixerem rozmělníme v hladké pyré
Plněnou vepřovou panenku nakrájíme na plátky a podáváme s hráškovým pyré a čerstvou zeleninou.