Plněná vepřová panenka s hráškovým pyré recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
1 lžíce máslo
2 ks šalotka
1 ks šalotka
2 lžíce rukola
100 g anglická slanina
50 g sterilované žampiony
400 g mražený hrášek
600 g vepřová panenka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Panenku očistíme, rozdělíme na 3 stejně velké porce a podélně nakrojíme, abychom mohli maso naplnit

  2. Připravíme si náplň. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. 1 oloupanou a na kostičky nakrájenou šalotku spolu s plátky česneku necháme zpěnit na oleji. Pak vmícháme nakrájené žampiony a krátce podusíme. Vše i s olejem přendáme do misky, přidáme očištěnou rukolu a rozmixujeme dohladka. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  3. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. Každou polovinu porce poklademe malým plátkem slaniny, na ni přidáme lžičku náplně a opět položíme slaninu, překryjeme druhou polovinou masa a spojíme jehlami

  4. Porce naplněné panenky opečeme ze všech stran na oleji. Výpek uchováme pro další přípravu. Maso přendáme do zapékací mísy a podlijeme malým množstvím horkého vývaru. Panenku pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 15 - 20 minut

  5. Mezitím si připravíme hráškové pyré. Oloupané a na kostičky nakrájené šalotky necháme zpěnit na výpeku z masa spolu s jednou lžící másla. Pak vmícháme hrášek, vše podlijeme zeleninovým vývarem a zvolna podusíme doměkka. Hrášek podle chuti osolíme, opepříme a ponorným mixerem rozmělníme v hladké pyré

  6. Plněnou vepřovou panenku nakrájíme na plátky a podáváme s hráškovým pyré a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!