Papriková hořčice recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 100 g cukr 100 ml ocet 800 g cibule 1/2 balíčku vegeta 4 ks feferonka 1 kg kapie 1/2 balíčku Deko na okurky
Postup Papriková hořčice
Postup přípravy receptu
-
Papriky očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Zeleninu a feferonky umeleme v masovém mlýnku na jemnou směs
Zeleninovou směs vložíme do kastrolu, přidáme vegetu, Deko, cukr, ocet a pomalu uvedeme k varu, vaříme asi 10 minut na mírném ohni, aby se směs nepřipálila
Horkou paprikovou hořčici plníme do sklenic, dáme do zavařovacího hrnce a zahříváme na teplotu 100 °C. Ihned odstavíme a necháme vychladnout
Papriková hořčice podle tohoto receptu se nemusí po otevření ihned spotřebovat, nekazí se
Foto: Shutterstock.com