Papriková hořčice recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

100 g cukr
100 ml ocet
800 g cibule
1/2 balíčku vegeta
4 ks feferonka
1 kg kapie
1/2 balíčku Deko na okurky

Postup přípravy receptu

  1. Papriky očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Zeleninu a feferonky umeleme v masovém mlýnku na jemnou směs

  2. Zeleninovou směs vložíme do kastrolu, přidáme vegetu, Deko, cukr, ocet a pomalu uvedeme k varu, vaříme asi 10 minut na mírném ohni, aby se směs nepřipálila

  3. Horkou paprikovou hořčici plníme do sklenic, dáme do zavařovacího hrnce a zahříváme na teplotu 100 °C. Ihned odstavíme a necháme vychladnout

  4. Papriková hořčice podle tohoto receptu se nemusí po otevření ihned spotřebovat, nekazí se

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!