Zelňačka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- olej 2 ks brambory 1 ks cibule 1/2 balíčku mletá sladká paprika 1 balíček kysané zelí 3/4 kg uzené žebro 1 hrst pšeničné krupky
Postup Zelňačka
Postup přípravy receptu
-
Žebra uvaříme, vývar přecedíme a maso obereme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky
Cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Společně se zelím ji podusíme na trošce oleje a přidáme i papriku
Do vývaru po masu dáme brambory, krupky a opět přivedeme k varu. Jakmile je vše téměř měkké, přidáme podušené zelí. Nakonec do polévky vsypeme nakrájené maso. Zelňačku již jen krátce prohřejeme
Hotovou zelňačku rozdělíme do talířů a můžeme podávat. Zelňačka je nejlepší s čerstvým pečivem.