Zelňačka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
2 ks brambory
1 ks cibule
1/2 balíčku mletá sladká paprika
1 balíček kysané zelí
3/4 kg uzené žebro
1 hrst pšeničné krupky

Postup přípravy receptu

  1. Žebra uvaříme, vývar přecedíme a maso obereme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Společně se zelím ji podusíme na trošce oleje a přidáme i papriku

  3. Do vývaru po masu dáme brambory, krupky a opět přivedeme k varu. Jakmile je vše téměř měkké, přidáme podušené zelí. Nakonec do polévky vsypeme nakrájené maso. Zelňačku již jen krátce prohřejeme

  4. Hotovou zelňačku rozdělíme do talířů a můžeme podávat. Zelňačka je nejlepší s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!