Pikantní papriková hořčice recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 15 dkg cukr 1 dl olej 2 dl ocet 0,5 kg cibule 4 - 5 ks feferonka 2 kg kapie 0,5 balíčků deko
Postup Pikantní papriková hořčice
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Kapie, cibuli a feferonky rozmixujeme v mixéru do pyré
Takto rozmixovanou hmotu vložíme do většího hrnce a přidáme olej, ocet, deko a cukr. Vše důkladně promícháme a v hrnci pomalu přivedeme k varu. Za občasného míchání necháme pozvolna probublávat 30 - 40 minut. Záleží na tom, kolik pustí kapie vody. Zkrátka vaříme tak dlouho, až směs zhoustne do konzistence hořčice. Pak paprikovou hořčici naplníme do skleniček. Osobně nesteriluji, ale kdo chce, tak může
Pikantní paprikovou hořčici podáváme třeba ke grilovanému masu. Záleží na chuti. Lepší je použít čerstvé feferonky než nakládané. Toto množství vystačí na zhruba 12 přesnídávkových skleniček.