Letní kuře na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 150 ml voda 1 lžíce slunečnicový olej 1 ks střední cibule 2 hrstě mražená zelenina mletá sladká paprika 4 ks kuřecí stehno 2 lžíce čerstvá pažitka
Postup Letní kuře na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Česnek i cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme, dáme do pekáče, promícháme se lžící oleje a posypeme najemno nasekanou pažitkou. Na cibuli s česnekem navrstvíme mraženou zeleninu (nerozmrazenou) a zalijeme vlažnou vodou. Na zeleninu "posadíme" osolené a paprikou poprášené kuřecí stehna (čtvrtky) a pekáček přikryjeme
Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 50 minut na 180 °C. Poté pekáček odkryjeme, stehna otočíme a vložíme znovu na 5 minut do trouby. Pak opět stehna obrátíme, jemně poprášíme paprikou a necháme je ještě dalších 5 - 10 minut péct, aby získala barvičku
Letní kuře na zelenině podáváme s dušenou nebo vařenou rýží, do které můžeme při vaření přidat mletou papriku. Zelenina krásně voní po kuřátku a naopak kuře se nám na zelenině krásně podusilo.