Letní kuře na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
150 ml voda
1 lžíce slunečnicový olej
1 ks střední cibule
2 hrstě mražená zelenina
mletá sladká paprika
4 ks kuřecí stehno
2 lžíce čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek i cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme, dáme do pekáče, promícháme se lžící oleje a posypeme najemno nasekanou pažitkou. Na cibuli s česnekem navrstvíme mraženou zeleninu (nerozmrazenou) a zalijeme vlažnou vodou. Na zeleninu "posadíme" osolené a paprikou poprášené kuřecí stehna (čtvrtky) a pekáček přikryjeme

  2. Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 50 minut na 180 °C. Poté pekáček odkryjeme, stehna otočíme a vložíme znovu na 5 minut do trouby. Pak opět stehna obrátíme, jemně poprášíme paprikou a necháme je ještě dalších 5 - 10 minut péct, aby získala barvičku

  3. Letní kuře na zelenině podáváme s dušenou nebo vařenou rýží, do které můžeme při vaření přidat mletou papriku. Zelenina krásně voní po kuřátku a naopak kuře se nám na zelenině krásně podusilo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!