Bezlepkové brynzové halušky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 150 g slanina 2 ks vejce 200 ml voda 200 g brynza 200 g směs na jáhlové těsto Nominal
Postup Bezlepkové brynzové halušky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na halušky (směs na jáhlové těsto, vejce, vodu) promícháme a necháme asi 10 minut odležet
Těsto poté prohněteme a protlačíme skrz haluškové sítko do vroucí mírně osolené vody. Vaříme krátce 3 - 4 minuty. Po vytažení necháme halušky odkapat v cedníku. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi
Bezlepkové brynzové halušky můžeme servírovat dvojím způsobem: Za prvé horké halušky promícháme s teplou brynzou, která se na nich roztopí a na konec polijeme rozškvařenou slaninou. Za druhé rozškvařenou slaninu stáhneme z ohně, přidáme brynzu a nakonec vmícháme horké noky.