Bezlepkové brynzové halušky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

150 g slanina
2 ks vejce
200 ml voda
200 g brynza
200 g směs na jáhlové těsto Nominal

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na halušky (směs na jáhlové těsto, vejce, vodu) promícháme a necháme asi 10 minut odležet

  2. Těsto poté prohněteme a protlačíme skrz haluškové sítko do vroucí mírně osolené vody. Vaříme krátce 3 - 4 minuty. Po vytažení necháme halušky odkapat v cedníku. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi

  3. Bezlepkové brynzové halušky můžeme servírovat dvojím způsobem: Za prvé horké halušky promícháme s teplou brynzou, která se na nich roztopí a na konec polijeme rozškvařenou slaninou. Za druhé rozškvařenou slaninu stáhneme z ohně, přidáme brynzu a nakonec vmícháme horké noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!