Křecí prsa s chřestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 lžíce sojová omáčka
1 lžíce škrobová moučka
1 špetka mletý zázvor
1 špetka Glutasol
1 dl drůbeží vývar
330 g sterilovaný chřest
petrželka zelená
2 lžíce dezertní červené víno
400 g kuřecí prsoa

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájí na malé stejnoměrné kousky. Chřest nakrájíme na 2-3cm dlouhé dílky. Nálev použijeme do zálivky

  2. Nakrájené maso smícháme s vejcem, škrobovou moučkou, ochutíme glutasolem a zázvorem

  3. Příprava zálivky:

  4. Nálev z chřestu smícháme s vývarem, přidáme víno a sojovou omáčku

  5. Na horký olej vložíme kuřecí maso a za stálého míchání restujeme asi 2 - 3 minuty. Přidáme chřest. Prohřejeme a přelijeme zálivkou. Lehce promícháváme dokud omáčka nezhoustne. Podle potřeby dochutíme glutasolem nebo solí

  6. Kuřecí prsa s chřestem podáváme s rýží a zdobíme zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!