Opilé povidlové hrudky s ovocem recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 2 - 3 lžíce rum 1/2 ks citron 3 lžíce povidla 100 g hořká čokoláda 50 g mandlové plátky mandlové plátky čokoládová poleva 4 lžíce mleté mandle 30 g sušený ananas 50 g sušené brusinky 100 g sušené datle bez pecky bílá cukrová poleva
Postup Opilé povidlové hrudky s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Sušené ovoce nakrájíme na kousky. Uvedené můžeme zaměnit i za jiné druhy, které zrovna máme po ruce. Já měla tuto kombinaci, datle ovšem nevynecháváme! Čokoládu na jemném struhadle nastrouháme, mandle pomeleme, z citronu vymačkáme šťávu
Všechno sušené ovoce promícháme, přidáme vrchovaté lžíce povidel, nastrouhanou hořkou čokoládu, mandlové plátky, citronovou šťávu a mleté mandle. Vznikne nám hutná směs, kterou dáme alespoň na 30 minut zatuhnout do lednice, bude se nám s ní lépe pracovat
Mezitím si připravíme papírové košíčky. Do každého dáme lžičku až dvě povidlové hmoty s ovocem a dozdobíme rozpuštěnou tmavou a bílou čokoládou podle fantazie. Nahoru můžeme připíchnout po mandlovém plátku
Opilé povidlové hrudky s ovocem uchováváme v chladu a podáváme na tác třeba s ostatním vánočním cukrovím, tak jak je u vás
" target="_blank" title="Vánoční zvyky Čechů">zvykem.