Domácí majonéza a tatarka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- olej 1 špetka sůl 1 lžíce vejce 0,5 lžic ocet cibule 1 lžíce plnotučná hořčice kyselá okurka 1 lžíce worchester mletý černý pepř
Postup Domácí majonéza a tatarka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme domácí majonézu. Do mixéru dáme 1 lžíci hořčice, asi půl lžíce octa, 1 lžíci worchesteru, vejce a špetku soli. Mixér pustíme na nejvyšší rychlost a pomalu přiléváme olej, až do zhoustnutí majonézy
Cibuli a okurku nakrájíme nadrobno a zamícháme do připravené majonézy. Nakonec ještě přidáme malé množství pepře a tatarka je hotová
Domácí majonézu a tatarku podáváme podle chuti k různým pokrmům.