Domácí lososový krém recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce majonéza citron 1 ks bobkový list mletý bílý pepř 1 - 2 lžíce citronová šťáva čerstvá petrželka 10 kuliček celý černý pepř 300 g čerstvý losos 1 lžička sušená citronová kůra 200 ml řecký jogurt 10 kuliček celý koriandr
Postup Domácí lososový krém
Postup přípravy receptu
-
Filet z lososa i s kůží omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V napařovacím hrnci přivedeme k varu vodu, kterou osolíme a spolu s bobkovým listem, celým černým pepřem, kuličkami koriandru a citronovou kůrou vaříme asi 3 minuty
Na připravený vývar položíme pařák s lososem, zakryjeme poklicí a zvolna v páře lososa podusíme doměkka. Vychladlou rybu zbavíme kůže a v misce rozmělníme vidličkou na kousky, které ochutíme citronovou šťávou a promícháme s jogurtem a majonézou. Losový krém podle chuti osolíme a opepříme a necháme v chladu rozležet
Domácí lososový krém mažeme na plátky veky, zdobíme plátkem citronu, petrželkou a majonézou a podáváme jako chuťovku. Lososový krém můžeme servírovat v mističkách na listech salátu a podávat s opečeným toastem jako předkrm.