Rizoto s houbami a hráškem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 lžíce olej sůl 1 lžíce máslo 1 ks cibule tymián 1 hrnek rýže parmazán 2 hrnky zeleninový vývar drcený kmín 3 - 4 lžíce zelený hrášek 350 g čerstvé houby mletý černý pepř
Postup Rizoto s houbami a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme
Na lžíci másla a oleje krátce zpěníme cibulku s česnekem, přidáme rýži, sůl a špetku tymiánu a vše krátce osmahneme. Pak přilijeme vývar a zakryté zvolna dusíme doměkka. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme houby, které ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem a zvolna 15 minut podusíme doměkka. Asi 5 minut před dokončení přidáme k houbám hrášek, podle potřeby přilijeme lžíci vývaru a necháme dodusit
Dušenou rýži promícháme s houbami a hráškem, podle chuti osolíme a můžeme servírovat
Rizoto s houbami a hráškem podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je podle vlastní chuti strouhaný parmazán.