Rizoto s cibulkou, hráškem a sýrem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl tymián 300 g rýže 1 ks šalotka 2 lžíce olivový olej zeleninový vývar 200 g tvrdý sýr 2 hrnky mražený hrášek
Postup Rizoto s cibulkou, hráškem a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Šalotku očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Sýr nahrubo nastrouháme. Rýži propláchneme
V hlubším hrnci rozehřejeme olej, šalotku osmahneme, vsypeme rýži, osolíme a zalijeme připraveným vývarem. Povaříme asi 7 minut, poté přidáme mražený hrášek, tymián, podle potřeby znovu vývar a vaříme doměkka dalších zhruba 7 - 8 minut, všechna voda by se měla do rýže vsáknout
Podušenou rýži s hráškem odstavíme, necháme trochu vychladnout a poté vmícháme nastrouhaný sýr
Rizoto s cibulkou, hráškem a sýrem rozdělíme na talíře a ihned podáváme jako zdravý hlavní chod.