Houbové cappuccino s lanýžovým chips recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 3 dl smetana 1 snítka tymián 1 ks šalotka 10 g sušené houby barevný pepř 1 dl plnotučné mléko 160 g mražené houby sušené plátky lanýže
Postup Houbové cappuccino s lanýžovým chips
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby dáme hrnečku, zalijeme vroucí vodou a necháme odstát. Šalotku očistíme a pokrájíme na drobné kostičky
Šalotku zpěníme na másle a osolíme. Opepříme barevným pepřem, zalijeme šálkem vody se sušenými houbami a povaříme. Poté přidáme mražené houby a vše povaříme. Vlijeme smetanu a vaříme, dokud nám nezačne houstnout. Odstavíme. Nakonec vše rozmixujeme ponorným mixérem a odstavíme zpět na teplé místo
Z plnotučného mléka vyšleháme hustou pěnu, kterou před podáváním vmícháme do houbového cappuccina. Z lanýže si ukrojíme tenký plátek a necháme ho usušit
Houbové cappuccino přelijeme do šálku. Zbytkem mléčné pěny ozdobíme cappuccino. Nakonec ozdobíme plátkem lanýže společně s petrželkou. Houbové cappuccino s lanýžovým chips ihned podáváme.