Rizoto s cuketou a rajčaty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cuketa 4 ks rajče 1 lžička libeček parmazán 300 g rýže natural 1 svazek jarní cibulka 4 - 5 lžic rajčatové pyré 1,5 lžíce olivový olej s chilli
Postup Rizoto s cuketou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Velká masitá rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kostky, mladou cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a bílou část nakrájíme nadrobno
V hrnci rozpálíme olivový olej s příchutí chilli a cibulku osmahneme. Přidáme rýži natural, kterou orestujeme a zalijeme vroucí vodou. Osolíme a přidáme také lžičku libečku (podle chuti i více). Rýži za občasného promíchání vaříme asi 10 minut, poté přidáme cuketu, rajčata a vmícháme rajčatové pyré. Vaříme dalších 15 - 20 minut doměkka, občas promícháme a podle potřeby přidáváme vodu. Nakonec rizoto podle chuti dosolíme
Rizoto s cuketou a rajčaty podáváme jako hlavní chod, v tom lepším případě jej ještě sypeme nastrouhaným parmazánem
Rizoto lze připravit i den dopředu a vzít si pořádnou porci s sebou do práce,dokonale zasytí.