Papriková marmeláda recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

2 dl ocet
20 dkg chilli paprička
1 kg cukr krupice
80 dkg červená paprika
1,5 dl stolní olej

Postup přípravy receptu

  1. Červené papriky a chilli papričky omyjeme, nakrájíme a dáme do kastrolu

  2. Přidáme olej a ocet. Dusíme asi 20 minut pod pokličkou, ale občas promícháme. Ještě horké je rozmixujeme nožovým nástavcem mixéru

  3. Do pyré za stálého míchání přidáváme cukr a na mírném ohni vaříme dalších 10 minut. Horkou paprikovou marmeládu dáme do skleniček a zavaříme při 80 °C asi 10 minut. Po vyndání otočíme dnem vzhůru do vychladnutí

  4. Paprikovou marmeládu podáváme podle chuti. Používáme na grilované maso, ale třeba i na topinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!