Pálivá treska na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

30 g máslo
tymián
citron
2 hrstě pórek
2 porce treska
voda na podlití
1 lžíce chilli omáčka
čerstvě mletý pepř
bylinková sůl
50 g zelené olivy bez pecky
1/2 balíčku hrášek s baby karotkou

Postup přípravy receptu

  1. Tresku (filé) necháme rozmrazit, pokapeme citronem, posypeme bylinkovou solí, pepřem a necháme chvíli odležet. Pórek nakrájíme na tenká kolečka

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a tresku prudce osmahneme. Roztrháme na kousky vidličkou, přisypeme mraženou směs hrášku a baby karotky, pórek, olivy, bohatě opepříme, ochutíme tymiánem a přidáme chilli omáčku. Je-li třeba, mírně dosolíme. Promícháme, podlijeme trochou vody a necháme pod pokličkou asi 7 - 10 minut podusit, až je zelenina měkká a voda vydušená

  3. Pálivou tresku na zelenině dáme na nahřáté talíře a podáváme s bramborem, rýží nebo jen čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!