Pálivá treska na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 30 g máslo tymián citron 2 hrstě pórek 2 porce treska voda na podlití 1 lžíce chilli omáčka čerstvě mletý pepř bylinková sůl 50 g zelené olivy bez pecky 1/2 balíčku hrášek s baby karotkou
Postup Pálivá treska na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Tresku (filé) necháme rozmrazit, pokapeme citronem, posypeme bylinkovou solí, pepřem a necháme chvíli odležet. Pórek nakrájíme na tenká kolečka
Na pánvi rozehřejeme máslo a tresku prudce osmahneme. Roztrháme na kousky vidličkou, přisypeme mraženou směs hrášku a baby karotky, pórek, olivy, bohatě opepříme, ochutíme tymiánem a přidáme chilli omáčku. Je-li třeba, mírně dosolíme. Promícháme, podlijeme trochou vody a necháme pod pokličkou asi 7 - 10 minut podusit, až je zelenina měkká a voda vydušená
Pálivou tresku na zelenině dáme na nahřáté talíře a podáváme s bramborem, rýží nebo jen čerstvým pečivem.