Pálivá neapolská pizza recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce olej 1/2 lžičky sůl 2 ks cibule 5 ks rajče 1 konzerva rajčatový protlak 20 dkg uzenina 4 ks feferonka 1 lžíce bazalka 30 g droždí 20 ks olivy 2 lžíce cukr krupice 1 lžíce oregano 3/4 hrnku olivový olej 1 lžička mletý pepř 3,5 hrnky polohrubá mouka 20 dkg strouhaný sýr 1,25 hrnek vlažná voda
Postup Pálivá neapolská pizza
Postup přípravy receptu
-
Uděláme kvásek. Droždí smícháme se čtyřmi lžícemi vlažné vody a cukrem. Dáme na teplé místo, aby kvásek vzešel
Sůl a mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, kam vlijeme kvásek, zbytek vody a olej. Dobře propracujeme. Těsto na pizzu necháme kynout asi hodinu. Pak těsto rozválíme na dva plechy, které předtím vymažeme olejem
Během kynutí si připravíme náplň. Olej, cibule, rajčata, rajčatový protlak, bazalku, oregano, sůl, pepř, česnek, cukr, salám, trochu oliv, feferonky nakrájíme na kolečka nebo nasekáme. Vše společně podusíme v omáčku
Těsto na plechu natřeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pak vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Neapolskou pizzu pečeme asi 20 minut dozlatova.