Bylinková krůtí stehna recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
3 lžíce voda
rozmarýn
kari
1 lžíce med
1 lžička olivový olej
1 lžička dijonská hořčice
2 ks krůtí stehno
1 sklenka bílé suché víno

Postup přípravy receptu

  1. Čisté a osušené krůtí maso propíchneme nožíkem tak, abychom do něj mohli vstrčit oloupané stroužky česneku a kousek snítky rozmarýnu

  2. Ve sklence rozmícháme tekutý med, hořčici a olivový olej s troškou vody. Maso potřeme vymíchanou směsí a posypeme kari kořením podle chuti. Kusy masa vložíme do předehřáté trouby a podlijeme suchým vínem. Vrch masa posypeme rozmarýnem

  3. Bylinková krůtí stehna pečeme dozlatova, nezapomínáme obracet a podlévat výpekem

  4. Bylinková krůtí stehna podáváme podle chuti s bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!