Bylinková krůtí stehna recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek 3 lžíce voda rozmarýn kari 1 lžíce med 1 lžička olivový olej 1 lžička dijonská hořčice 2 ks krůtí stehno 1 sklenka bílé suché víno
Postup Bylinková krůtí stehna
Postup přípravy receptu
-
Čisté a osušené krůtí maso propíchneme nožíkem tak, abychom do něj mohli vstrčit oloupané stroužky česneku a kousek snítky rozmarýnu
Ve sklence rozmícháme tekutý med, hořčici a olivový olej s troškou vody. Maso potřeme vymíchanou směsí a posypeme kari kořením podle chuti. Kusy masa vložíme do předehřáté trouby a podlijeme suchým vínem. Vrch masa posypeme rozmarýnem
Bylinková krůtí stehna pečeme dozlatova, nezapomínáme obracet a podlévat výpekem
Bylinková krůtí stehna podáváme podle chuti s bramborem nebo rýží.